Äpplekuddar

När jag ändå höll på och rev grejer jag plockat i trädgården bestämde jag mig för att testa ett recept som cirkulerat som film på facebook – ni vet en sån där amerikansk film där någon gör något som ser jättesmart och gott ut. Eftersom filmen är amerikansk fick jag förstås försvenska det hela en del, men det var inte så svårt.

Det här var små munsbit-äppelpajer formade i isfack. Jag hade inget klassiskt isfack, men jag bestämde mig för att testa med mina silikon-isfack. Fyllningen består av rivna äpplen blandade med rårörsocker, kanel och potatismjöl. Degen som jag använder är färdig pajdeg – i affären hade de ett erbjudande med 2 för 30, så jag köpte två stycken.

Först lade jag ut degen över isfacket och tryckte ner den i hålen. Här hade jag en kylskåpskall deg – jag insåg snabbt att det är bättre om den är i rumstemperatur. Jag lyckades i alla fall fixa och laga lite, så det blev bra.

Jag petade i fyllningen och sen använde jag den deg som blev över som täcke. Det gör ju inget att det blir skarvar där.

Sen vände jag upp och ner

Och tog en sporre (en sån som man har när man bakar alltså!) och sporrade isär kuddarna.

Sedan penslade jag med ägg och strödde över lite råsocker.

Sedan 10-12 min i ugnen, 200 grader – och det blev både fint och gott tycker jag! Inte lika snyggt som de på den amerikanska filmen, men klart lyckat ändå. Jag ska nog hålla utkik efter en gammaldags hård plastform för isbitar, jag tror att det egentligen blir bättre.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *