Semmelsockerkaka

Det är fettisdagen och vi hade inga släta bullar hemma. Jag improviserade ihop en semmelsockerkaka istället!

130 g smör
3 ägg
2 dl socker
100 g mandelmassa
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
kardemumma

Smält smöret och pensla formen. Bröa formen, jag använder mannagryn. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl, bakpulver, mandelmassa , kardemumma och det smälta smöret. Grädda i sockerkaksform ca 40 min i 175 grader.

När kakan svalnat, skär av toppen. Gröp ur en ränna ur sockerkakan. Blanda en fyllning:

150 g mandelmassa
inkråmet från sockerkakan
en skvätt grädde

Fyll rännan med fyllningen. Spritsa vispad grädde ovanpå och lägg på toppen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *