En skörderunda i trädgården resulterade idag i princip alla ingredienser till köttfärssås – utom köttfärsen då, min hemliga ingrediens chipotlepasta, lite soja och en skvätt grädde.
Jag rev alla grönsaker utom tomaterna och blandade med köttfärsen. Volymmässigt blir det ungefär hälften grönsaker och hälften köttfärs när jag stekt upp det – ett halvkilo köttfärs räcker till ca 10-12 portioner. Gott, effektivt och bra! Köttfärsen är för övrigt ren nötfärs från en gård några kilometer bort.
Då vi har gott om tomater i växthuset valde jag att mixa färska tomater istället för att använda krossade eller passerade på burk. Det blev jättegott! De har en mildare smak än de köpta, men ändå en intensiv tomatsmak.
Nu känns det som om det är rätt länge sedan jag gjorde en omgång köttfärssås – och det är ju otroligt bra mat att ha i frysen, både till matlådor till jobbet och för kvällar när man är hungrig men inte orkar anstränga sig alltför mycket. Men idag äter vi den färsk, med pasta förstås.