Fel sorts påskfjäder

Vi har haft en intensiv vecka. Jag har jobbat i Stockholm i fyra dagar och Ulrik har haft några långa jobbdagar och fått ta hand om hovslagaren. Det vi inte hann med under veckan var att byta däck på bil och släp, så jag hade bokat in ett byte idag så det skulle bli gjort i tid.

Jag brukar byta däck i Tomelilla eftersom det är smidigt när jag jobbar där, så jag gjorde det även den här gången. Vi fick låna en bil av verkstaden så vi kunde åka och fika under tiden de bytte. Vi åkte till Bullen och Bönan, mitt favoritfik i Tomelilla. Ulrik hade aldrig varit där, men han förstod varför jag gillar det! Gott kaffe, god toast och goda bakverk är sammanfattningen.

Kaffe latte med after eigbt och grädde – kaffe och efterrätt i ett.

När vi åker tillbaka till verkstaden får vi ett tråkigt besked. När de lyft upp bilen har en fjäder ramlat i två bitar. Den hade gått rakt av! Den har ju hållit ihop eftersom den varit komprimerad, men när de lyfte ramlade den isär. Det fanns alltså inte en chans för oss att köra hem bilen igen. Verkstaden hade kollat upp möjligheten att få tag på en fjäder redan på måndag och den såg god ut. Vi fick helt enkelt låna med oss lånebilen hem, så får jag ta den till jobbet på måndag och hoppas att bilen är färdig när jag jobbat klart. Släpet fick också stå kvar förstås.

Det ser ju tack och lov ändå ut att bli en smidig lösning, även om vår uteritt imorgon får ställas in och ev även Graos behandling på måndag. Men skönt att ingen olycka inträffade.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *