Grao jobbar

Hej! Grao här! Jag har precis duschat och rullat och tänkte att jag kunde berätta lite saker för er nu. Idag är det bra väder, varmt och skönt och alla träd och buskar är stilla. Sånt väder gillar jag. Jag har gått i min hage med Ferro större delen av dagen. Jag vet att det finns bättre hagar med gräs i, men matte och husse säger att vi måste vänta lite. Vänta gillar inte jag. Eller jo, vänta kan vara bra med. Om man gör samma hela tiden liksom under tiden man väntar så är det ju bra. Men till och med jag tycker faktiskt att ny hage är bra och då är vänta dumt.

Sen har matte och jag jobbat. Vi jobbade på jobbet hemma fast det är söndag. Först sa matte att hon ville visa mig något, innan hon hoppade ombord. Ok, sa jag. Sen visade hon mig en hög gammalt bajs med äckliga växter som man inte kan äta i. Jag fattade ingenting. Hon kunde väl visa en saftig grästuva, en morot eller något annat intressant istället?

Sen började vi jobba. Allt var ju lugnt och stilla så jag kunde koncentera mig på jobbet istället på allt annat. Det är faktiskt rätt skönt. Matte och jag lägger upp arbetet ihop. Idag tyckte jag vi skulle jobba med galoppen ganska tidigt i passet, och matte fattade att det var en bra grej. Det är så bra när hon fattar att jag har rätt! Sen har ju jag fattat att matte vill att jag ska gå noga innan jag får fatta galopp. Det är rätt tramsigt, men ok då. Blir hon glad kan jag väl gå noga två steg. Men sen vill jag ju galoppera! Då säger matte att HON bestämmer hur länge vi ska gå noga. Vad är det för demokrati va? Hur kan man vara ett ekipage om en tror att hon ska bestämma hela tiden?

I traven jobbade vi med att öppna. Jag har blivit jättebra på att öppna! Jag kan öppna hur snyggt som helst åt båda hållen. Då säger matte att vi måste träna på att sluta också. Jag gillar inte att sluta. Det är jättejobbigt i bakrumpan! Vi brukar sluta lite i skritt och ibland lite i trav. Sen fick jag skänkelvika lite också. Att vika skänkeln är en av mina toppskills faktiskt! Jag viker som ett rinnande vatten åt båda håll, matte verkar gilla det.

Sen var det som sagt dusch och rull, och nu tänker jag ta lite eftermiddagsfika. Vi hörs!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *