Vi fortsätter med banträning – WE

Åter igen har Grao och jag varit hos Eva Nilsson på Rosdala och tränat på att rida WE-bana. Den här gången valde vi att snäppa upp och rida på Msv B-nivå. Det innebar att vi fick testa alla möjliga varianter i galopphindren – bibehållen galopp, byten i språnget, enkla byten och galopp – skritt – galopp. Vissa saker är vi riktigt nöjda med. Sidvärts över bom (åt lätta hållet då) går som ett rinnande vatten, bron funkar jättebra, galoppen är bitvis riktigt samlad och fin, övergångarna galopp-skritt – galopp är jag också väldigt nöjd med rent generellt.

Enkelslalomen blev däremot lite för svajig, särskilt i de förvända bågarna. Där måste jag hålla ihop ännu mer, särskilt när avståndet är 6 meter som här. Grinden har ju alltid varit svår för oss, men jag är nöjd med att Grao blir lugnare och mer sansad. Vi klarar grinden, men på sikt vill jag ha mer kontroll i varje steg. Nu låter jag honom rinna iväg lite för att inte stressa honom – jag tycker det i dagsläget är bättre. I klockan var han lite för ivrig att gå bakåt. Där valde jag att korrigera honom framåt då och sen kräva att han väntade på signal att gå bakåt. Samma sak vid bordet – jag valde att strunta i att lyfta kannan utan prioriterade istället att försöka få honom att stå still så länge jag ville.

Eva kommer med så bra instruktioner så jag vill hellre använda min tid för att träna och få hjälp med hindren än att rida en normal Pay & WE – men vi red förstås hela banan också, två gånger. Första gången var sådär, andra var jag riktigt nöjd med, även om jag hade fått underkänt på både klocka och bord på en tävling.

Lite extra kul var det att vi träffade Josefine och Hoppsan också – de gjorde en superfin runda!

Jag vet att Eva låter banan stå uppe några dagar till, så passa på och åk dit om du har möjlighet! Hon kommer även ha WE-aktiviteter under hästrundan första helgen i juli.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *