Trädgårdsarbete

Så här års känns det alltid som det är mer att göra i trädgården än det finns tid till. I helgen gjorde jag iordning växthuset och planterade ut tomaterna. I år tyckte jag att jag hade begränsat mig hyfsat och hade en rimlig mängd tomatplantor, men naturligtvis hade jag ändå några fler än jag har plats för. Dem satte jag ner direkt i gödselstacken. Förra året odlade jag pumpor så med utmärkt resultat, men de är ju kända för att ha stort näringsbehov – och klara näringsrik jord. Jag har ingen aning om tomatplantorna klarar det, men tänker att det är värt ett försök i alla fall. Jag har även tre krukor med busktomaten Vilma. De står just nu i ett fönster i stallet, men ska sedan planteras ut i större krukor på innergården. Gurkorna står fortfarande inne på glasverandan och väntar på lite högre temperaturer.

Jag har även påbörjat vårens projekt. Det är fyra rabatter som jag tömmer helt och ska sätta nya rosor i. Det blir en sort i varje rabatt, så fyra olika sorter totalt. Det som de har gemensamt är att de passar bra mot våra stenväggar, de är remonterande, de doftar och så förstås att jag gillar utseendet på dem. Två av rabatterna har jag fått professionell hjälp med att fräsa upp – det var alldeles för mycket gamla rötter i dem för att det skulle gå att göra bra för hand. Den längsta rabatten gör jag om helt och lägger ny kant mot gräsmattan – vi har ett par slipers kvar från ridbanebygget som passar perfekt där. Rabatterna är inte helt klara, men vi är en bra bit på väg, så jag hoppas att hela projektet kan bli klart inom någon vecka eller så – men rosorna som jag beställt har inte kommit än.

Det är fortfarande massor med vårarbete kvar i trädgården, så jag hoppas på lite bättre väder framöver – det ska ju helst vara skönt att vara ute och jobba också.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *