Julig Pay&WE

Idag har Grao debuterat på WE-banan med en nästantävling. Tågarpsortens Ryttarförening arrangerade Pay & WE med jättefina julhinder. Grao fick gå en Lätt A och en Msv B eftersom det bara var teknik och speed. Grao var rätt spänd, som han ofta är på nya ställen och precis innan starten i Lätt A gick svansuppsättningen jag gjort upp. Klantigt! Det gjorde att han hade en hård fläta som störde därbak, han var inte nöjd och det blev inte alls bra. För Grao är det alltid bra att göra saker fler gånger, och redan speeden i Lätt An gick mycket bättre. Jag är också nöjd med teknik och speed i Msv B. Det finns en hel del saker vi kan jobba på och göra bättre, och genom att titta på filmerna har jag lärt mig några saker inför nästa gång, t ex

  1. Matte MÅSTE träna på att inte bromsa mot hindret! Grao kan!
  2. Jag ska ha samma tryck som i speeden när jag rider teknik. Då får jag bättre samling och bättre byten.
  3. Jag ska se till att lansen står 45 grader framåt. Nu stod den rakt ut och det gjorde att vi inte kom tillräckligt nära. Grao tycker det är läskigt att springa in under lansen.

Utöver det behöver vi förstås träna mer på att stå still i muggflytt, att slappna av och inte stå emot när det är tittigt, att ha rumpan nere i alla byten och så vidare. Men just nu är vi bara trötta och nöjda, Grao och jag. Vi tog oss runt, det var målet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *