Stuteri, sadlar och studenter

Även idag gick vi upp tidigt – om än inte lika tidigt som igår. Vi hade mycket på schemat! Det första var ett besök på Landgestut Celle. Där var det i och för sig sommaruppehåll och nästan inga hästar på plats, men vi fick i alla fall en möjlighet att se oss runt på området.

Inne i det gamla ridhuset blev vi dock riktigt besvikna. De hade under helgen hyrt ut det för en firmafest, och det ser rent förjäkligt ut! Vi funderade på hur man gör ett sådant underlag med glas, burkar och konfetti i ridbart igen.

När vi körde vidare mot Hannover fick vi syn på en skylt där det stod hengstprüfungsanstalt, HPA. Det där med förkortningen fick mig genast att känna mig som på jobbet, så hade vi sagt där! Men vi svängde i alla fall in och fick se en kort träningssejour av en fin ung hannoveraner.

Vi hade inte hur mycket tid som helst på oss, för kl 10 skulle vi vara på Passiers sadelfabrik i Hannover. Passier har gjort sadlar i över 150 år och företaget har gått i familjen, nu är det femte generationen som äger det. Det var verkligen jätteintressant att få se hur lite läder, plywood och metall bit för bit växte fram och blev en sadel. Resultatet av vårt besök kommer bli en artikel om hur en sadel görs i tidningen Hippson till hösten.

Efter besöket följde lite för många timmar på autobahn. Det var massor med vägbyggen och köer. Vi gjorde en avstickare i en by och åt lunch, vilket tyvärr tog lite tid det med. Under tiden steg temperaturen utanför bilen upp över 30 grader, så skönt ändå att ha AC i bilen. Jag roade mig dessutom med att fota skyltar med logotyper som inte har synts till på ett tag.

Kvällen tillbringades i studentstaden Heidelberg. Det är en jättefin liten stad och sista biten vi körde över bergen var så vacker. Vi fick riktigt god mat på Schnitzelbank, en restaurang och vinbar. Ja, Ulrik åt faktiskt sin tredje schnizel på två dagar! Jag valde en pepparstek på kalvryggbiff och ett glas rött vin. Den goda maten vägde väl upp att det var rätt trångt och varmt på den pyttelilla restaurangen – där en person på ett imponerande sätt klarade av att själv hålla alla gäster nöjda och servera all mat.

Vi promenerade någon timme i altstadt, bland alla andra turister i den sköna sommarkvällen. Allra mest fascinerande var skyltfönstret där de sålde lederhosen, dirndlklänningar i lisebergskaninfärger tillsammans med en guldfärgad kalashnikov, en butterfly-kniv, en elpistol och tårgas.

Nu sitter vi i hotellträdgården under tiden som vi försöker dra ut dagens värme ur vårt hotellrum med hjälp av en fläkt och vidöppna fönster. Jag hoppas vi får ner temperaturen till samma som det är ute nu, annars blir det tokjobbigt.

1 kommentar

  1. Alltid lika roligt att läsa dina välskrivna inlägg om era roadtrips, ja självklart ALLA dina blogginlägg, men roadtrip-inläggen är ändå lite extra spännande – och så blir man givetvis ganska avundsjuk också 😎😉 Och ressugen dessutom. Fortsatt trevlig resa!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *