Saker man ser från bilen

Att bila runt kräver förstås att du sitter i bilen en hel del tid. Men det behöver inte vara tråkigt! Idag har vi sett massor med kul saker från bilen.

Redan innan vi lämnat Heidelberg passerade vi under den här linbanan. Jag tror den transporterar cement – och den fick mig att tänka på den sorgligt nedmonterade kalklinbanan vid Hjälmaren. Den här verkade dock vara i fullt bruk (om än betydligt kortare än den svenska)

Sen passerade vi igenom den här porten. Innanför låg ett slott, som jag kom fram till nog heter Amelienbrunn. Eller så är det brunnen framför slottet som heter det! Amelia får tro att det är slottet. Vi hittade tyvärr ingen parkering där, men vi tog ett extra varv för att kolla.

Sen passerade vi amazons tyska centrallager. Lämpligt nog hade DHL en terminal bredvid.

Efter ett tag kom vi upp i bergiga trakter. Som mest hade vi en lutning på 20%, det är rejält brant!

På flera ställen körde vi också genom berget, som här.

De här branta klippväggarna verkar locka klättrare också.

Dagens första resmål var Loesdaus huvudvaruhus. Där handlade vi på oss lite tyska hästprylar, till exempel flugspray, pälsglans, manbalsam och handskar – min sommarfavorit Uvex. Dessutom köpte jag den här termometern, mest bara för att jag tycker att det självklart är så här en hästtermometer borde se ut – designen är så självklar när man tänker bort hur en rektal febertermometer brukar se ut.

Vårt andra resmål och etappstopp för natten är Messkirch. Vi checkade in på ett klosterhärbärge från 1200-talet inne i en vacker liten stad som domineras av ett slott och kyrkor. Kvällens måltid var ytterligare en höjdare, med den lokala specialiteten spätzle – en slags nudlar, tillsammans med kött. Goda drinkar, gott vin och en creme brulé, utanför slottet i en ljummen sommarkväll – perfekt semesterstämning.

Sen tog vi en promenad runt slottet och såg detta torn som inte har varit bibliotek åt Heidegger (fast det var meningen att det skulle bli så, han levde och verkade här) .

Vi såg även flera skulpturer av Robert Schad, från hans projekt Ort zu ort, där han placerar skulpturer i 40 städer.

Nu återstår att se hur det går att sova här, det är kyrkklockor från flera kyrkor som ringer varje kvart.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *