En dag i Danmark

En fördel med att bo i Skåne är att det är lätt att åka utomlands. Från oss tar det faktiskt bara 40 minuter tills man är i utlandet, om man tar bilen över bron. Igår gjorde vi en dagsutflykt till Själland, som blev rätt mysig trots otroligt tråkigt väder. I bästa fall var det grått. När det var som värst spöregnade det, och till och från var vi rejält blöta.

Vårt första stopp var Gisselfeld Kloster, ett ställe vi gärna ville se. Dessutom var det julmarknad där. Trots det maximalt dåliga vädret var det rätt mycket folk där – vi funderade på hur mycket det är när vädret är bättre! Julmarknaden påminner på många sätt om en svensk julmarknad, men på vissa andra inte. Det säljs en hel del sprit av olika sorter, och det bjuds även på provsmakning. Vad sägs om lite gin av ”navy strength”?

Inne på slottet var det julpyntat och verkligen fint! Vi brukar inte ha julgran hemma, men nu blev jag riktigt sugen!

Vi gillade dessutom att en hel del av julmarknaden var i de gamla stallbyggnaderna – vi tittade mer på den fina stallinredningen än på det som såldes. Hängarna härunder tror jag har varit till selar.

Något fick vi med oss också – det blev en grönkål på rot! Den ska planteras i den stora järngrytan vid trappen tänker jag.

Sedan åkte vi till Naestved – en stad fylld av graffiti och street art. Vi var hungriga, så det fick bli lite tapas också.

Det blev en mysig dagstur, och till sist blev vi ju torra också, även om det tog ett tag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *