WE mot 2040

Jag tillbringar helgen tillsammans med ungefär 40 andra WE-entusiaster på vårt konvent, som hålls vartannat år. Tillsammans diskuterar vi hur vi ska utveckla grenen och arbeta vidare. Det är så stimulerande och alla brinner verkligen för detta, samtalen går heta och goda idéer kläcks och förädlas när så många samlas och kan fokusera så här.

Vi som tillsammans är grenen WE har åstadkommit så mycket på ganska kort tid, det är rätt häftigt att se. Grenen växer fortfarande i ett högt tempo och vi har en bra bit kvar till vi nått vår fulla potential. Men det innebär att vi hela tiden måste ligga steget före och bygga ett system som klarar av en gren som är större än vad den är idag så inte infrastrukturen blir en broms. Det är också ett stort ansvar för oss som är aktiva. Sådant som vi gör nu kommer påverka hur grenen utvecklas och det är nu vi bygger ett fundament för den ridsportgren vi vill ha år 2040. Detta har också varit en viktig del av dagens arbete – att titta på hur vi ska gå framåt för att ha den gren vi önskar år 2040. Det kan verka som en lång period – men tanken med att välja ett år långt fram är att vi ska visualisera hur det ser ut när grenens starka expansionsfas är över och vi har hamnat i någon slags balans – där det fortfarande förstås finns utveckling, men den håller ett mer normalt tempo.

Med på konventet är deltagare från norr till söder, från öster till väster. En del är erfarna och en del är nya. Överallt sjuder samtalen och stämningen är sådär riktigt kreativ och bra som det blir när ett gäng eldsjälar som vill samma sak träffas. Det är fantastiskt att få vara en del av detta och att få uppleva den utveckling som sker i vår gren.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *