Bakmanin på Olsgård håller i sig! Idag har jag experimenterat fram jättegoda tekakor med havre i, det blir verkligen en lördagslyxfrukost!
5 dl havregryn
6 dl mjölk
150 g smör
50 g jäst
en skvätt ljummet vatten
1 tsk salt
2 msk brödsirap
vetemjöl
Blanda havregryn och mjölk och låt stå över natten. Lös upp jästen med lite ljummet vatten. Smält smöret och blanda i havreblandningen, värm den något. Blanda med jästen, tillsätt salt och brödsirap. Knåda i mjöl tills det blir en lagom kladdig deg. (Jag mäter aldrig hur mycket mjöl jag har, utan tar lite i taget tills jag är nöjd med degen).
Jäs ca 40 min
Rulla bollar som sedan kavlas ut. Jag väger bollarna så de blir lika stora. Nagga med gaffel, jäs på plåt ca 15 min.
Grädda i 220 grader i ca 12 minuter.
![](https://i0.wp.com/www.kajsasblogg.se/wp-content/uploads/2024/01/wp-17051346909732604029401669634087.jpg?resize=700%2C525)