Mycket nytt

För Otto radar det upp sig med nya saker i hans liv hela tiden nu. Han var lite orolig i boxen igårkväll, men i morse när jag skulle morgonfodra låg han ner och vilade. Han hade ätit en hel del av kvällshöt, men rätt mycket var uppblandat med underlaget också.

Efter att han ätit frukost ställde jag upp honom på gången och satte på en kapson. Han fick springa och bocka av sig på lina på ridbanan. Det var rätt bra fart på honom, men han blev ändå trött rätt fort. Sedan var det gången igen, och den här gången fick han på sig ett täcke. Det har han aldrig haft innan, men han har tunn päls och det ska regna här idag, så det kändes nödvändigt. Han är tämligen oral och biter gärna på allt, så det kändes bra att han fick ett täcke som redan är lagat i bogen som första täcke.

Han fick stå i boxen en stund medan vi tog ut de andra hästarna. Sedan var det dags för honom att få se sin hage. Han får gå i vår lilla, grusade hage på ca 800 kvm. Han har aldrig sett ett elstaket heller, så även det var nytt. Jag ledde honom ett varv runt hagen, sedan släppte jag honom i den änden som är närmast de andra hästarna. Han testade elstaketet några gånger, och konstaterade att man nog inte ska gå igenom det. Klokt! Han sprang lite också, men inte hysteriskt och inte särskilt länge.

Grao och Xipo kom upp och tittade lite på honom, sedan gick de ner en bra bit i sin stora hage. Jag hoppas de ändå håller sig någorlunda inom synhåll. Jag höll koll på Otto hela tiden jag mockade och fixade stallet, och han skötte sig utmärkt – stod och tittade efter de andra varvat med att gå ett varv och kolla in faciliteterna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *