Pay & Ride i Ystad

Idag var Ulrik, jag, Xipo och Grao i Ystad och red en pay and ride dressyr. Ulrik red nya Msv C:1 (och behöver läsa på programmet så han inte halkar över i gamla versionen hela tiden). Grao och jag var kaxiga och gav oss på Lätt A:1 för första gången. Framridningen gick sådär. Det var jättehög musik på och en av högtalarna stod precis vid spåret, och en var en liten bit ifrån. Dessutom var porten öppen och där måste man föstås akta sig så det inte ligger någon och lurpassar utanför. Fokus på att springa snyggt var inte prio om vi säger så.

Han var spänd även in på banan, och jag fick ingen riktigt bra känsla innan det var dags att starta. Trots det tycker jag att det gick förvånansvärt bra att rida runt programmet. Han spände till några gånger och hamnade på dubbla spår, taktade i skritten och hoppade åt sidan en gång. Men förutom det fick vi vissa delar som kändes väldigt fina. Skänkelvikningarna kändes jättefina och ryggningen var hur bra som helst. Tyvärr taktade han till och ville galoppera ur den, men det var bara en bråkdels sekund, sen var han fin i traven igen. Travökningarna hade båda ett hack mitt på, något som Olof och jag diskuterat. Han startar bra, orkar inte riktigt, men tar i igen. För tillfället ska jag acceptera det och jobba vidare – och jag tycker hacket var betydligt mindre än det varit på träningarna på sistone.

Domaren har sett honom tidigare och tyckte det har hänt massor, det är roligt att höra! Hon berömde också skänkelvikningarna särskilt.

Totalt hamnade vi på 65,1%. Jag tycker nog att domaren kunde ha dragit ner lite mer än hon gjorde för t ex dubbla spår. Men å andra sidan tog hon inte i uppåt heller, utan låg ganska jämnt i poängen i vad jag tyckte var ett rätt ojämnt program. Oavsett så är jag i efterhand riktigt nöjd. Det var mycket bättre än programridningen vi red för några veckor sedan, i Lätt B:1. Vi hade 7or på nästan allt med koefficient, så svårighetsnivån i Lätt A känns inte alls för hög för oss. Det är liksom bara vanligt hyfs och tagga ner som vi måste jobba vidare med.

När vi kom hem var vi trötta och hungriga, så vi åkte till Abbekås Golfrestaurang och åt deras goda pizzor, och det fina vädret gjorde att vi kunde sitta på uteserveringen också.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *