Vårbruk

Efter att inte ha kunnat göra någonting i trädgården på hela mars och början på april så händer nu plötsligt allt på en gång och det är svårt att hinna med. I helgen har jag börjat förbereda växthuset för utplantering, men jag avbröt det efter ett tag. Det ska bli svalare och lämpligare väder för växthusarbete i veckan som kommer. 22 grader och gassande sol i ett växthus i söderläge är rätt jobbigt!

Däremot har jag fått ordning på pallkragarna. Den ena såg hemsk ut med stora nässelbestånd som till och med växte ut mellan de båda kragarna som står på varandra. Nu är de sanerade och genomgrävda, och i den ena har jag sått sallad, tre sorters morötter och palsternackor. I den andra ska det bli rödlök och gul lök. En avsågad vägpinne som jag hittade i ett uthus visade sig vara perfekt för att göra såränder med! Jag lägger in en bild med påsarna så jag vet vad jag sått var också.

Jag har även börjat rensa rabatter och grus på innergården. Magnolian har fina knoppar och kommer nog slå ut om ett par veckor. Det är ju inte den allra tidigaste sorten, och den blir nog lite senare i år än tidigare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *