Växthuset igång

Idag har några varit slöa och andra har fått jobba. Som så ofta hos oss är det djuren som kan softa och människorna som sliter.

Jag har planterat ut allt utom chilin som står i sadelkammaren i växthuset idag. Nu är det bara att vattna och vänta på grönsaksskörd! Särskilt spänd är jag på busktomaten Vilma som jag hört så mycket gott om. Jag lyckades plantera alla mina fyra plantor, dessutom har mina föräldrar fått en av mig. Tre av dem står i krukor på golvet i växthuset, den fjärde fick testa en anordning för hängande odling som jag hittat. Det gjorde att de inte tar upp ordinarie odlingsplats, bra det! Utöver Vilma har jag fyra tomatsorter till: Sungold, Pink Treat, Cacao och Pink Tiger.

Jag har även tre gurkplantor. Förra året odlade jag sorten Max, i år blev det Cordoba. Jag ångrar mig lite eftersom jag gillade Max, jag hoppas den här är lika bra. Dessutom har jag tre plantor med spetspaprika – en av Ulriks favoritgrönsaker. Förra året hann vi bara få några stycken, men i år har jag bättre plantor redan nu, så jag hoppas det kommer fler.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *