Mästerskap i massor

Vi har nu gått in i årets mästerskapssäsong för Working Equitation. I helgen avgjordes SM och RM under SM-veckan i Västerås. Precis som förra gången i Linköping har det varit jättekul att vara en del av veckan! För vår del blev det lite mindre av andra sporter än sist – det enda vi hann se var lite tävlingsdans, både hiphop och tiodans. Västerås hade lite mer otur med vädret än vad Linköping hade, det blåste på lördagen och regnade på söndagen. Trots det genomförde de jättefina tävlingar och såväl arrangörer som tävlande och publik höll humöret uppe. Nytt för i år var att speeden direktsändes på SVT play – och ligger förstås fortfarande där så det går att se. Har ni inte sett den, gör det! WE är verkligen en kul publiksport.

Efter SM var det dags för mig att ta ut vilka fyra ryttare som ska representera Sverige på EM i Tjeckien i september. Vi har så otroligt bra ekipage i topp, något som både är roligt, tillfredsställande – och svårt. Men jag är övertygad om att Idamaria, Therese, Julia och Astrid kommer göra oss alla stolta!

Mina egna båda mästerskap som jag hade planerat för går det däremot sämre med. Grao var på återbesök hos veterinären i måndags. Han var tydligt bättre, men ännu inte helt bra. Han fick en kortisonbehandling till i bakknät och ytterligare tre veckors skrittarbete vid hand. Skånska mästerskapen första helgen i augusti och Lag-SM i slutet av augusti är alltså helt uteslutet för vår del. Klasserna de avgörs i kräver mycket samling och bl a halvpiruetter, det är inget jag kommer utsätta det behandlade bakknät för på ett bra tag.

Jag fotade inte ett dugg på årets SM-tävlingar, så det får bli en bild från SM i Linköping istället 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *