Min slugmaster har kommit

Stånds 019

Jag slog ju till och beställde en slugmaster häromdagen, och nu är den testad. Tyvärr lever den inte riktigt upp till förväntningarna – som i och för sig var rätt höga.

Först gick vi ut på ridbanan, där brukar vi alltid ha mycket sniglar av någon anledning. Vi plockade raskt sex-sju sniglar, men när vi skulle tömma insåg vi att det inte var så bra att plocka på sand. Rensningsmekanismen kärvade, och vi fick rengöra den noggrant innan den fungerade. Även senare har vi insett att det bara behövs enstaka sandkorn för att den ska kärva – så på och runt ridbanan får vi fortsätta plocka manuellt med tång.

På gräs och på grusväg fungerar den bättre. Men även där är det ibland svårt att få sniglarna att fastna, och på grusvägen måste man se till att det inte hamnar stenar mellan piggarna. Nu tror jag i och för sig att de flesta dör bara av att man trycker alla spikar i dem, men det är ändå lite irriterande. I instruktionerna står det att man inte ska trycka utan bara låta tyngden arbeta, men då upplever jag att de nästan aldrig följer med. Ett lätt tryck behövs. Det kan kanske bero på att vi har mycket sniglar i gräs som är lite högre än gräsmatta, men även där tycker jag faktiskt att det behövs lite tryck.

Efter varje användning måste den rengöras noga. Det är en del pill med det, eftersom snigelslemet sätter sig rätt rejält. Efter rengöring har vi sprayat med 5-56, och det känns som om det är bra – rengöringsmekanismen går faktiskt bättre och bättre.

Summeringen är lätt besvikelse. Så länge man inte är på sand funkar den ok – men det går inte fortare än att plocka med tång. Även om man inte behöver böja sig så är det lite för mycket pyssel och fix för att det ska fungera för att det ska vara riktigt smidigt.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *