Om oss som bor här

Så här uppklädda är vi normalt inte hemma på gården, men ibland är vi på fest också.
Så här uppklädda är vi normalt inte hemma på gården, men ibland är vi på fest också.

På Olsgård bor vi, Ulrik och Kajsa Ekedahl. Ulrik är ingenjör i flygbranschen och Kajsa Ekedahl är lärare i krisledning på MSB.

Här bor även våra djur.

Ulrik arbetar Xipo vid handen.
Ulrik arbetar Xipo vid handen.

Xipo är en lusitano född 2003 hos Joao Lynce i Portugal. Tillsammans med Ulrik tävlar han i dressyr och working equitation. Han är en ganska bruksig lusitano som är lätt i typen och rör sig lite mindre showigt än de som är mer åt det barocka hållet. Han är kvick, vändbar och mycket lättlärd, vilket gör honom till en alldeles utmärkt häst för WE.

Grao Duque är också lusitano, och även han kommer från Joao Lynce, även om det inte är han som är uppfödaren. Grao är född 2011 och kom till oss i augusti 2016. Grao är en känslig och elektrisk häst med mycket motor. Han är efter Zulu, som tävlar GP dressyr och även har gått unghäst-VM, så han är en lusitano av den lite mer dressyriga typen. Grao rids och tävlas av Kajsa.

Amelia och jag tränar
Amelia och jag tränar

Amelia är en hannoveraner född 2000 i Tyskland hos Ingo Pape. Hon är e A Jungle Prince  – Davignon. Tillsammans med Kajsa har hon tävlat i dressyr och working equitation. Hennes främsta egenskap är att hon är ambitiös och gillar att arbeta. År 2020 såldes Amelia och fick en ny karriär som läromästare.

Arno är son till Amelia, e Firenze, född 2014. Han verkar ha ärvt hennes arbetsvilja, han älskar att göra saker och göra rätt. Arno såldes 2018. 

Amelias föl 2018 heter I am Ferro och är efter Ironman H. Han är spänstig och uppmärksam, en riktig pärla! Ferro såldes sommaren 2020, men står kvar som inackorderad i vårt stall.

018

Maja är en grå och fluffig katt, född 2004. Hon är särskilt bra på att fånga råttor och vattensork, trots att hon är liten, väger under 3 kg. Maja blev 16 år.

ifånen 002

Elsa är Majas dotter, även om ingen av dem vill låtsas om det. Hon är född 2005. Hon är pratsammast på hela gården och slarvar aldrig med något – det som är värt att göras är även värt att göras ordentligt.

I februari 2020 valde Sixten att adoptera oss. Han flyttade helt enkelt in i vårt stall och sa att han ville vara en del av vår familj. Vi uppskattade hans ålder till cirka sex månader, så han bör vara född sommaren 2019.

Även Ester flyttade hit 2020. Hon är född i början av augusti och kom till oss när hon var 16 veckor gammal.

7 kommentarer

 1. Mycket trevligt att se och läsa detta.
  Ulrik är lycklig – det ser jag nog.
  Inte så konstigt med en så´n som du och tre hästar och en katt.

 2. Hej! Undrar om du har frön från den fantastiska malvan i år också? Skulle bli överglad om jag kan köpa från dig!
  Hälsningar
  Louise Moberg
  0704566062

  1. Hej!
   Det finns litegrann i år, inte alls som tidigare år – har inte varit så bra förutsättningar tror jag. Men några frön blir det allt, jag kan skicka mot porto!

 3. Hejsan!

  För 2 år sedan hade du frön till försäljning enligt nedan:
  ”Sommarens favoritblomma har nog varit den mauretanska malvan. Den har blommat från juni och blommar fortfarande.
  Nu finns det även frön, och jag delar gärna med mig av den här skönheten. Skicka ett adresserat och frankerat kuvert till mig så skickar jag tillbaka frön! Jag sådde mina inne i mars och planterade ut dem i början av maj.”

  Är det möjligt att du har det i år också??

  Mvh
  Helén i Kalmar

  1. Hej!
   Jag kommer få lite frön, men de flesta blommar fortfarande. Jag kan absolut dela med mig av dem! Skicka ett adresserat och frankerat kuvert till mig Kajsa Ekedahl Varmlösa 191, 274 62 Rydsgård så skickar jag tillbaka det med fröer i!

 4. Hej!
  Vi ska få vårt första föl nu i vår och jag undrar om ni kan tipsa om var jag hittar dessa kalkstickor som ni berättar om.

  Med vänlig hälsning,
  Anna Morin

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *