Inkbehandling

Grao har en ink på insidan av vänster bakben. Den har börjat växa, så nu har vi satt igång med behandling med Xxterra. Jag ville gärna komma igång med behandlingen så fort som möjligt, men den första utmaningen blev hur jag ska kunna stå och smörja inken med medlet på ett säkert sätt när jag inte kan få ner den opererade tån i en sko. Men även det fanns det en lösning på.

Ulrik får helt enkelt klara sig utan sin vänstersko ett tag. Grao har varit snäll och tålig med påläggningen av salva, idag är dag två på behandlingen, och det har inte blivit någon större reaktion i inken än. Vi får se om den börjar blöda och vara, då kanske han blir lite mer kinkig. Till att börja med ska jag smörja dagligen i fem dagar, alltså fram till fredag. Sen diskuterar jag med veterinären hur vi behandlar vidare, för den är troligtvis inte borta efter en behandlingsperiod. Jag har både hört om varianter där man behandlar var fjärde dag efter de första inledande dagarna och där man tar en ny femdagarsbehandling efter lite vila och återhämtning. Vi får se hur det blir i just det här fallet. Jag kommer i alla fall fota dagligen så jag har koll på utvecklingen.

4 kommentarer

  1. Sannie hade några en liknande, men hennes va dubbelt så stor och varig/blodig växte väldigt fort. Där hjälpte salvan tyvärr inte alls.. och vi fick operera bort den och 2 st till. Hade även en mindre bak under svansen. Där gjorde det super fin effekt! Håller tummarna för att det hjälper och han slipper den!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *