Inget att hänga upp sig på

I växthuset växer tomater och gurka för fullt, tomaterna är mellan 60 och 100 cm, gurkorna är nog 110-120. Jag använder krokar med snöre på, jag kallar dem ”tomatupphängningar” för att hänga upp dem. Kroken fäster jag i en vajer jag dragit i taket.

Jag hade inte tillräckligt många sådana, så häromdagen åkte jag runt och försökte köpa nya. Det visade sig inte vara så lätt. För det första hade jag ju inget bra ord för dem, och ingen på någon handelsträdgård här i närheten verkade förstå vad jag menade när jag beskrev dem. Jag letade själv och konstaterade att de inte fanns varken på första, andra eller tredje stället. Jag ringde mamma, som jag vet har såna hon med. Hon skulle till en av de största handelsträdgårdarna i Skåne, så hon skulle kolla där. Inte heller där fanns de, och de förstod inte vad hon menade. Hon har köpt sina på Willab, och hade några över, så hon räddade upp situationen för mig.

Även rosorna på innergården behövde bindas upp, deras uppbindningar hade blåst av. Nu band jag upp dem med tunn ståltråd istället, jag hoppas det ska hålla bättre. Det är inte alls kul att binda upp rosor, tomaterna är mycket behändigare. Men stallväggen är fin med rosorna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *