Grao lär sig nytt

Grao har ju skrittvila efter behandlingar i vänster bakknä så jag har påbörjat projekt tömkörning. Han var inte tömkörd i Portugal och det har inte varit prio för mig att lära honom det, så han är helt nybörjare. Han är rätt dålig på att vara nybörjare på saker.

Vi började med att ha grejerna på och så gick jag och ledde framme vid huvudet. Efter ett tag gick jag kvar vid huvudet, men styrde med tömmarna. Allt detta gick helt ok när jag var till vänster, men inte alls när jag var till höger. Vi fortsatte med att jag decimeter för decimeter hamnade längre bak och längre ifrån. Efter första passet gick han stabilt så och vi kunde byta varv och gå en liten sväng när jag var på fel sida. Efter pass två kunde jag gå bra placerad 2-3 m ifrån på båda sidor. Vi kan också byta varv, men han tycker det är jobbigt när tömmarna går över rumpan så han stannar upp och översvänger lite. Efter ytterligare några pass har han börjat förstå grejen och går på det hela riktigt stabilt. Det mest avancerade vi gör än så länge är att gå i stora åttor. Enkelt och igenkännbart är nyckeln för att inte skapa låsningar.

Det är som att när han tänker blir det väldigt svårt och han blir osäker, sen helt plötsligt kommer han på att det bara är att gå, och så går han fint. Det är mycket roligare att jobba med inlärning än att bara gå promenader vid hand i alla fall.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *