Tävla nära

Jag har haft ytterligare några veckor med jobbresor och sparsamt med ridande på vardagarna. Trots det valde vi att anmäla till Skönabäcks tvåmomentstävling förra lördagen. Det är ju extremt lyxigt att kunna tävla bara 10 minuter hemifrån, och tävlingen var väldigt trevlig och välordnad. Det är så kul med alla nya arrangörer i vår gren. Som parentes kan jag nämna att vi har haft två digitala arrangörsträffar i år, båda med ungefär 70 deltagare. Det är fantastiskt bra! Den här tävlingen blev dessutom en av de första där tävlingssystemet Equipe kunde användas fullt ut för WE. Toppen!

Tävlingsmässigt blev det inte en lysande prestation – men jag är ändå inte särskilt missnöjd. Det var vår andra tvåmoments Msv A, och den första vi tog oss runt med godkänt resultat. Förra gången, i våras, vågade ju inte Grao gå igenom den massiva trägrinden och vi blev uteslutna i tekniken – men gjorde en helt ok speed. Den här gången fick vi godkända resultat, 61,5% i tekniken och godkänd speed. Det stora bekymret var rejält med överskottsenergi, vilket gjorde det hela rätt svårmanövrerat. Grao tyckte grinden var väldigt läskig, och den var med både framåt och bakåt, så där blev det tyvärr två fyror i tekniken och vi tappade rätt mycket tid i speeden. Vi gjorde ändå de svåra hindren rätt bra, och förutom en jättedålig enkelslalom där vi helt enkelt red in utan att ha kontroll, vilket förstås inte slutar särskilt bra, så hade vi rena byten rakt igenom. I speeden hade jag lite för långa tyglar efter sidvärtsbommen när vi red mot tjur och lämna lans, så jag missade ringen och missade sedan nedsättningen av lansen och fick lägga en volt – det kostar massor med tid!

Man kan ju fundera på hur smart det är att tävla när jag inte har möjlighet att rida ordentligt i veckorna – Grao är ju en häst som behöver ganska hög grad av arbete/rörelse för att funka bra. Men samtidigt vill jag ju just nu bygga tävlingserfarenhet, och när det då finns bra tävlingar nära är det synd att inte rida dem. Det är ju en balansgång, men ett godkänt resultat bygger ändå erfarenhet, så jag tror jag gjorde rätt val den här gången trots allt.

Bilden är tagen av BRP Photography – kolla gärna in alla bilder från tävlingen här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *