WEldigt bra helg

Veckorna rullar på hur fort som helst nu. Den här helgen hade Ulrik och jag en heldagsclinic i WE tillsammans på Skönabäck. Det är en fin anläggning och arrangemanget var proffsigt – det är helt suveränt med såna arrangörer så vi kan fokusera på vår uppgift – att ge deltagarna så mycket vi kan med sig hem efter dagen.

Vi började med två parallella teoripass. De som var helt nya för grenen fick en introduktion av mig, och sedan gick vi ner i manegen och gick igenom de hinder vi skulle rida under dagen. Det kom massor med frågor, det är ett bra tecken på nyfikenhet och intresse, och gör samtidigt teoripasset intressantare. Ulrik satt kvar i kafeterian med dem som tidigare ridit en del WE och gick igenom teori kring att rida en bana. Han hade några olika exempel på banor på olika nivåer som de diskuterade utifrån.

Därefter åt vi en smörgåslunch och första gruppen fick chans att hämta och rida fram sina hästar. Därefter följde fyra grupplektioner där Ulrik drillade ekipagen lite extra i grinden samtidigt som jag tränade dem på lans, tjur, två tunnor, muggflytt och parallellslalom. Till sist fick alla rida en bana och känna på hur det är att rida ett antal hinder i rad.

Under sista lektionen åkte Ulrik och hämtade våra hästar, så vi också fick känna på banan. Det var som vanligt en bra och genomtänkt bana tyckte jag, och både Grao och Xip var riktigt duktiga. Det är ju inte så ofta vi verkligen tar oss tid att bygga en hel bana och rida den, så kul för oss också!

På söndagen tog vi en skogsritt i Vomb igen – vår vanliga helgritual. Vi red ytterligare en helt ny runda på övervägande nya stigar, lika fina som de vi känner till sedan innan. Det är jättelyxigt att faktiskt kunna galoppera i bredd på en stig genom skogen – och det fungerar på flera ställen här. Vi använder våra skogsturer till att träna kondition och styrka – vi klättrar gärna ganska branta backar och rider på bra i galopp under ganska långa ridpass. Det är ett perfekt komplement till träningen vi gör på banan under veckorna.

När vi kom hem röjde vi ordentligt i vårt stora garage – det är snart dags att ställa in sportbilen för säsongen. Nu finns det i alla fall plats för den.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *