Att växeldra

Den här veckan har jag jobbat i Stockholm. Jag reser en del i jobbet, och det gör ju Ulrik med, så hemma på gården är det nödvändigt att vi växeldrar. Vi synkar alltså våra resor och ser till att en av oss alltid är hemma och kan sköta gård och djur. I ärlighetens namn är inte alltid mina resor jätteflexibla, men i gengäld känner jag oftast till dem ganska långt i förväg. Ulrik har lite större flexibilitet, så den biten brukar funka bra.

Vi är rätt samspelta i vardagsskötseln när vi båda är hemma, vi är effektiva och kompletterar varandra väl. Dessutom är vi väldigt överens om hur vi vill att gården och djuren ska skötas. Det är ju en rätt viktig punkt när man delar liv och stall som vi gör, skulle vi ha helt olika åsikter om t ex täcken, foder eller utevistelse så hade det blivit olidligt. Det gör också att jag känner mig helt trygg med att allt sköts på bästa sätt när jag är borta. Det är nog även det en nödvändig förutsättning, mitt jobb tar fullt fokus de flesta vakna timmarna på dygnet när jag är iväg. Jag kan helt enkelt inte bekymra mig om annat just då.

Grao får dock vila när jag inte är hemma. Han är inte Ulriks typ av häst, och när man sköter hela gården själv är det dessutom svårt att hinna rida ytterligare en häst. Tack och lov har Grao visat att han klarar av dessa viloperioder på 3-5 dagar riktigt bra. Däremot så längtar jag förstås väldigt mycket hem när jag varit borta i fyra dagar, nu sitter jag på tåget och har två timmar kvar, de känns oändligt långa!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *