Dåliga och bra lösningar

Grao har under senaste tiden utvecklat sin hobby – att välta vattenbaljan i hagen. Tidigare gjorde han det när den var nästan tom, men han har nu utvecklat tekniken och klarar av att välta den när det är 50 liter kvar i. Han går fram, drar i den med framhoven och ser ut att tänka: intressant, jag drar lite till så ser vi vad som händer? Han gör det och det forsar vatten över hovarna! Så otippat! Sen när någon av oss kommer står de och klagar: Det finns inget vatten här. Hallå? Dålig service! Djurplågeri faktiskt! Vi kanske borde kontakta djurombudsmannen!

Jag har gått och grubblat på lösningar ett tag. Min första tanke var att bygga en ram och på så sätt sätta ihop två runda 90-litersbaljor för att göra det lite svårare. Jag funderade även på att förankra ramen i marken. Marken är dock hårdgjord där vi har vattnet, så det är inte helt enkelt och jag är inte säker på att det skulle funka heller. Sen fick jag syn på en hölåda som vi har stående. Jag tyckte inte den fungerade så bra för hö, men kanske för vatten? Grao använder ju hoven och benet för att dra omkull baljan. Här skulle han inte nå upp att göra det. Däremot blev ju tyngdpunkten betydligt högre. För att göra vältandet lite svårare skruvade jag på en regel som stack ut en bit framåt nedtill.

Det tog en dryg timme, sen såg det ut så här:

Grao kunde uppenbarligen välta med munnen också. Jag tror inte det hade hjälpt med längre reglar på båda sidorna heller, det här var en alldeles för lätt match för honom.

Jag fortsatte fundera, och under tiden gav jag hästarna lite grenar från vår pilhäck som verkligen behövs klippas nu. Det funkade som underhållning och distraktion, i alla fall ett tag.

Plötsligt såg jag en bild framför mig – en tjock ring runt baljan. Ett stort däck! Var finns det? Jo, jag har ju sett ett ställe i Skurup som har stora däck.. Jag googlade, mailade, fick svar direkt och åkte dit. Med i släpet fick jag fyra stora utslitna lastbilsdäck. Jag hade med en vattentunna, så vi provade ut precis vilka som var lagom. De var större än jag tänkt mig, men jag har svårt att se det som en dålig sak. Om Grao lyckas välta de här är han definitivt crossfitmästare i Katslösa och Varmlösa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *