Effektiv och mysig söndag

wp-1480319732234.jpg

Efter att ha ridit och lasttränat och fixat stallet igår tog vi itu med ridbanan. Vi sladdar efter varje användning, och när man svänger med sladden doserar den något. Den flyttar alltså lite sand från insidan till utsidan. Efter ett tag gör ju det att det blir lite tunt ungefär 1,5 meter innanför spåret på kortsidorna, samtidigt som det blir tjockare i hörnen och utmed kanten. Det innebär att vi då och då måste skotta tillbaka sand från kanten in till de tunna ställena. Det är tungt, särskilt när sanden är fuktig. Men när vi hjälptes åt fixade vi det i alla fall på ungefär 45 minuter. Vi konstaterade även att det blir väldigt kallt när det är någon enstaka plusgrad och det blåser – även om solen skiner.

wp-1480319762950.jpg

När vi var klara åkte vi på söndagsutflykt. Vi var lite nyfikna på hällristningarna på yxornas häll strax utanför Simrishamn. De ligger precis vid havet, och det var så vackert i solen, men kallt! Hällen är från äldre järnålder och hade ett femtiotal yxor och lika många skepp. Det är verkligen mäktigt att se något som bevarats i så många år, och att försöka föreställa sig vem som ristat och i vilken situation.

wp-1480319164281.jpgNästa anhalt var restaurang La Prima Classe i Lövestad. Det är en italiensk restaurang i gamla stationshuset. Vi har varit där innan och varit mycket nöjda med deras á la carte. Idag skulle vi prova deras söndagsbuffé.

wp-1480319211274.jpg

Det var verkligen fantastiskt gott, och extremt prisvärt! Vi hade hunnit bli rejält hungriga, vi hade inte ätit sedan frukosten, och här blev vi verkligen både mätta och nöjda. På buffén fanns rätter som ädelostpaj, lasagne, kött med svampsås, rödbetor, chevre och valnötter med mera. På efterrättsbordet fanns kardemummapannacotta, någon slags kladdkaka och melon.

wp-1480319105309.jpg wp-1480319142063.jpg

Inredningen knyter an till byggnadens historia som station, och utanför finns det ett helt ånglok! Vi konstaterade att det nog är tur att detta är 45 minuter hemifrån, annars hade vi säkert ätit här varje helg.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *