Upphottad klassiker

Vi har köpt jättefin falukorv gjord på vildsvin från vår granne som jagar. Det gjorde att jag bestämde mig för att göra en upphottad variant av klassikern korv stroganoff. Det blev gott! Så här gör man – det blev ca 3 portioner och jag mäter inte allt så måtten är ungefärliga.

Koka ris av en sort du gillar.

Skala och hacka en gul lök grovt. Stek den utan att den tar färg. Skär falukorven, ca 300 g, i stavar. Jag ville inte ha hellånga stavar utan skar korvskivorna i halvor innan jag stavade. Stek korven ihop med löken.

Blanda i tomatpuré. Jag tog nog ca 2-3 generösa matskedar. Blanda i 1-3 tsk chipotlepasta. Jag tog ca 3 tsk, det blir ordentligt starkt och gott. Häll i matlagningsgrädde till bra konsistens och någon eller ett par matskedar dijonsenap. Smaka av och balansera efter egen smak.

Min blir som sagt rätt stark, men serveras tillsammans med en klick creme fraiche, vilket rundar av smaken lite.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *