Pajåret

wp-1472738069154.jpg

När vi flyttade in här konstaterade Ulrik glatt att det fanns många pajväxter i trädgården, och så är det verkligen! Pajåret börjar på våren med rabarber. Sedan följer jordgubbar och hallon, krusbär, vinbär, äpplen, blåbär och björnbär – även om våra blåbärsbuskar ännu inte ger hel pajskörd. Vintersäsongen får vi plocka från frysen istället, på så sätt har vi pajväxter hela året.

I helgen hade jag premiär för äppelpaj. Det blev en enkel, knäckig paj med transparent blanche. Den gick åt fort, så tyvärr hann jag inte fota! Men jag gjorde ett av mina standardrecept med ett skal av rikligt med flytande smör, muscovadosocker, havregryn och lite mannagryn. Det ska inte vara smuligt som en smulpaj utan mer rinnigt – då blir det knäckigt och gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *