Mörbultad

För nio år sedan bet jag av en tand, rätt långt ner. Det var lite bökigt men efter många om och men och tusenlappar fick tandläkaren på en krona på den. Sen har allt varit frid och fröjd till denna hösten, då tanden har börjat krångla. Det har läckt in bakterier och den har blivit infekterad, och till och från har jag haft ont i den. Nu gick det inte längre, idag fick jag åka akut in till tandläkaren och rycka ut den.

Det visade sig inte vara helt okomplicerat, eftersom kronan lossnade och tanden gick rakt av. Det blev en hel del brytande och bändande innan tandläkaren lyckades rycka upp roten också. Väl ute konstaterade hon i alla fall att vi hade gjort rätt val- det hade troligen inte fungerat att borra upp den och rotfylla om den, som ju var det andra alternativet. Den var helt enkelt i för dåligt skick för det.

Nu sitter jag med en kraftig bedövning i halva ansiktet och upp i näsan.  Den håller på att släppa och jag känner mig mörbultad som en boxare. Jag hoppas verkligen att det här gör att det går över på några dagar nu när det får en chans att läka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *