God jul-kadrilj

Vår senaste jultradition är att rida kadrilj på Sydslätten på julmorgonen – det var andra året i rad för Ulrik och Xipo. Grao fick inte förtroendet förra året, men i år fick han vara med och testa.

Vi började med att fixa frisyrer på hästarna. Xipo fick rött glitter, Grao vitt. Grao var mycket skeptisk. Alla hade julkläder också – Ulrik och jag hade röda tröjor, hästarna hade röda benskydd resp lindor, jag hade rödgrönrutigt schabrak och Ulrik vitt med röda broderier.

Vi kom iväg lite senare än planerat, men ändå i ok tid. Men då hade vi inte räknat med att de skulle stå och blockera vägen helt med betlastning… Vi fick backa och vända och köra en annan väg, och kom vram med andan i halsen.

Vi blev tillfrågade om vi ville rida först. Vi konstaterade att Ulrik gärna kunde göra det, men att Grao och jag saknade viss stabilitet för det förtroendet. Det blev Ulrik och Cilla som red först, precis som förra året – de sköter de positionerna utmärkt!

Grao och jag blev ihopparade med en annan häst och placerade sist. Den andra hästen blev irriterad när vi skulle upp vid sidan och slog. Vi aktade oss, och tur var det. Hästen blev ännu mer irriterad och bockade av sin husse. Husse valde att utgå, så vi blev uddahäst sist. För vår del var det rätt bra. Grao var jättespänd men höll sig hyfsat i skinnet – men ett par gånger blev det hela lite för mycket för honom. Då kunde jag bara gå åt sidan, lugna honom och sedan ansluta igen. Han slapp också känna sig trängd mellan en annan häst och väggen – det är något vi måste träna lite mer på.

Det här är verkligen en mysig jultradition! Ulrik och Xipo är dessutom väldigt bra på det – Grao och jag har lite mer att arbeta på där – det finns klar förbättringspotential.

En God Jul önskar vi på Olsgård!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *