Trädgårdshelg

Igår åkte Ulrik och jag till Tommarp och gick på Österlen Garden Show. Det är ett trevligt evenemang där vi minglade med grannar och andra vänner och bekanta. Extra roligt var det att träffa en del före detta kollegor från Tomelilla. Vi åt en god sparrisklämma från en av de många foodtruckarna där, jag drack gott dyrkaffe från en fogarellimoppe och så shoppade vi förstås en del växter. Bland annat köpte jag äntligen en sparrisplanta som jag planterade på sydsidan av gården, bredvid växthuset. Jag har velat plantera sparris i många år men har varit lite osäker på var jag vill ha dem. Jag vet inte om detta blir bra, därför köpte jag bara en för att testa. Men nu är det på gång i alla fall 😀

Idag började jag dagen med att ta itu med alla krukor till innergården. Jag rensade dem på ogräs, hade i ganska rejält med brunnen gödsel och toppade en del av krukorna med lite ny jord. Sen planterade jag både de nyköpta blommorna från igår, de alstromerior jag köpte i veckan och den pelargon vi fick förra helgen och förstås alla blommor som jag har haft övervintrande i sadelkammaren. De nya blommorna ser ju just nu betydligt finare ut än de övervintrade, men jag hoppas att även de tar sig bra framöver. Det var en alstromeria, en änglatrumpet (som hade en blomma som blåste av häromdagen tyvärr), tre afrikas blå lilja och en mängd pelargoner.

Efter att Otto och Xipo fått varsitt ridpass på banan lade jag lite extra jobb på den också. På ena sidan har vi ju en häck av nyponrosor. En del grenar hade vuxit ut mot banan så jag tog en sekatör och klippte in dem så jag inte riskerar att fastna när jag rider förbi. Jag skyfflade och skrapade kanterna noga, rensade lite i hörnen och avslutade med att sladda. Hästarna fick gå ut igen, och Otto fick prova sin nya flughuva. Han tyckte det var rätt konstigt, men när den väl var på accepterade han den helt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *