Fler träningar

Grao och jag har varit ganska flitig med träningar sista tiden, både WE och dressyr. I torsdags kväll var det WE som gällde, för Eva. Vi gjorde precis som sist, jag red en bana med hindren i tur och ordning, men avbröt och slipade på detaljer på vägen. På så sätt hade jag en naturlig väg till och från varje hinder, och jag kunde ibland rida ett hinder fler gånger, ibland rida flera hinder i rad. Vi fortsatte med att arbeta med övergångarna galopp-skritt. Jag måste ha honom lätt i fronten i hela övergången, och dessutom jobba med att han inte börjar trassla med bakbenen. Vi jobbade en hel del med halvhalter och små korta tempoväxlingar i galoppen så det aldrig blev helt uppenbart om jag skulle göra en övergång eller rida fram i galopp igen. Jag lade också en del övergångar lite längre från hindren, så inte själva hindret fick en bromsande effekt. I speeden måste jag ju kunna galoppera nära hindren, men i tekniken är det viktigare att ha en balanserad och bra övergång. Jag tränade även den typen av tempoväxlingar med lansen i hand för att kunna undvika att han gasar till exempel efter tjuren. Det funkade riktigt bra, så vi lade till att jag skulle rida parallellslalomen med lansen, på en hand. Där märktes det att vi tränat på vägar och rakriktning och bytena blev riktigt bra.

Idag åkte vi till Paulinda för att rida dressyr. Vi jobbade en del med piruetterna igen. Jag fick rida en hel del stora arbetspiruetter med hästen utåtställd, för att sen rakrikta och så småningom ställa lite i rörelseriktningen. Vi red även en hel del skänkelvikningar i galopp på långa linjer, för att sedan rakrikta på kvartslinjen och byta galopp innan väggen. Vi red även en del långa diagonaler där jag gick in på diagonalen i förvänd galopp och bytte två gånger, kom ut i rättvänd galopp, red en diagonal utan byten för att sedan fortsätta i förvänd och göra om linjen med två byten. Det funkade riktigt bra i båda varven, och visade sig vara ett bra sätt att jobba med att lägga flera byten efter varandra.

I traven arbetade vi med skolor, något vi verkligen försummat under en längre tid. Jag har ridit mycket skolor i skritt, men inte i trav. Jag fick lägga linjerna ungefär en meter innanför spåret för att arbeta med att verkligen ha koll på baken. Jag hade inte helt och hållet kontroll på rumpan, vilket blev väldigt tydligt på den linjen. Vi red även en del diagonalslutor, något som ändå fungerade rätt ok med tanke på hur lite vi gjort det på sistone. Vi avslutade med några snabba övergångar trav-passage-trav där jag bara red några meter innan ny övergång och liknande arbete trav-piaff-trav.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *