Ihopsläpp

wp-1473921999576.jpg

Idag har Grålle äntligen fått gå ut i stor hage. Han har dessutom fått en hagkompis, Xipo. För att vänja in honom vid att gå i hage har han fått gå i vår lilla rasthage ensam till att börja med. Han kastrerades ju för bara några veckor sedan och i Portugal är det vanligt att ridhästar inte går i hage alls, så vi har tagit allt stegvis. Dessutom ville vi veta hur det var med parasiter. För det anlitar vi Vidilab/Kollamasken.

wp-1473922062906.jpg

Förutom att deras laboratorium är kvalitetskontrollerat så är de trevliga, kunniga och snabba. Dagen efter jag postat provet hade jag resultatet, ingen blodmask alls. Inte jättekonstigt eftersom han troligen inte gått ute och ätit gräs, men ändå skönt att veta.

wp-1473921940049.jpg

Vid utsläppet började jag med att leda Grålle runt hagen åt båda håll så han skulle se var staketet är. Sedan lät jag honom beta lite medan jag fortfarande höll i grimskaftet. Ulrik hämtade Xipo, och vi släppte dem en bit från varandra och med Grao mitt i hagen. Det hela var odramatiskt. De hälsade på varandra, markerade lite var gränserna gick och började sen beta ca 10 meter ifrån varandra. Efter ett tag hälsade de igen, och nu blev det ömsesidigt mankkli. Sedan fortsatte de beta.

Planen är att alla ska släppas ihop så småningom, men nu får de gå så här ett tag. Det är framför allt ihopsläppet med Amelia vi vill vänta lite med – Grao har ju inte varit valack så länge än.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *