Dressyrdagen

Igår red alla ryttarna dressyren.  Johanna Nygren ligger på 13e plats av 24 och Åsa Saletros på 14e, resultat de är mycket nöjda med. Åsa Linnér ligger på 20e plats. Hon fick lite strul och missar men gjorde i övrigt ett utmärkt program. Tyvärr tog det hårt på poängen.  Mia Säwe råkade tyvärr starta innan hon fått startsignal och blev utesluten. Det tog verkligen jättelång tid, så det är lätt att förstå att hon trodde att hon fått startsignal. Idag är det vilodag i tävlingen – schemat lades om lite hastigt eftersom komomentet utgick på grund av virus i kostallet. Istället erbjuds alla ryttare att rida en teknikbana som träning. Tekniken går nu på lördag och speeden på söndag. Det ställde förstås till problem för oss svenskar som inte får rida komomentet och hade räknat med att åka hem efter lördagen. Arrangörerna löste det genom att erbjuda de svenska ryttarna möjlighet att rida speeden på lördag kväll.

Stämningen i WE-stallet är god. Det finns hästar av lite olika sorter även om de iberiska är flest. Det finns också många olika varianter på frisyrer, den ovan är nog den originellaste.

2 kommentarer

    1. Svår klass rids på en hand på stångbett. Kandar, blankt kandar, pelham och kimblewick är vanliga betslingar. Vid dubbla tyglar används bara stångtygeln. Du kan inte rida med särskilt mycket tryck i tygeln eller med grova hjälper på en hand

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *