Bra julafton

För tredje julen i rad åt vi ute på julafton. Det är inte så lätt att hitta ställen som är öppna då, men i år hade vi verkligen hittat rätt. Första året åt vi julbord på Margretetorp. Det var helt ok – framför allt var det stort och mycket att välja på. Andra året testade vi Röstånga Gästis. Det var verkligen uruselt på alla sätt. Det var trångt både vid borden och vid maten. Personalen var fåtalig och otrevlig. Allt tog slut hela tiden – folk gick runt och rev tag i tallrikar och mat så fort något dök upp. Maten var tråkig och opersonlig, köttbullarna var t ex uppvärmda färdigköpta av tråkigaste sort.

I år åkte vi till nyöppnade Riviera i Båstad. Det var helt fantastiskt! Vi blev välkomnade och satte oss i loungen för att invänta resten av sällskapet – mina föräldrar och min faster och farbror. Där fanns en barpianist och glögg. Inredningsstilen är konsekvent Art Deco – så elegant och stilfullt!

Sedan blev vi placerade av hovmästaren vid vårt bord. Matsalen var inte packad med så mycket folk det bara gick utan det var gott om plats runt borden. Vi fick dessutom ett runt bord och ljudnivån var behaglig så det gick utmärkt att prata med varandra.

Det var gott om personal, och alla var trevliga och glada. Tallrikarna försvann så fort de var tomma och det var bara att gå och hämta en ny.

Jag är inte någon julbordsfantast, men här fanns det verkligen god mat att välja på. Jag uppskattade särskilt den varmrökta laxen med romsås, den finfina rostbiffen och Janssonen. Men allra bäst var nog efterrättsrummet! Där fanns utsökta efterrätter av olika sort. Jag smakade ostkakan med hjortronsylt, saffranspannacottan, äppelcrumblen och den mjuka pepparkakan med frosting. Dessutom åt jag en del färsk frukt. Utöver detta fanns det t ex Ris á la Malta, mjukglass med tillbehör och en massa godis.

Det var verkligen värt att åka en bit för detta. Något som vi förvånades över var hur mycket trafik det var på julaftonskvällen, framför allt när vi skulle hem.

 

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *