Ännu ett enkelt projekt

Vi har ju sällan så hysteriskt många minusgrader här, men minusgrader är det ju ändå emellanåt. Jag har sedan tidigare ställt två vattenbaljor inuti varandra med lite halm i botten för att isolera vattnet underifrån. Nu har jag även gjort ett enkelt frigolitlock för att minska isbildningen om nätterna ytterligare.

Jag hade två skivor 50 mm tjock frigolit liggandes. Jag mättade och konstaterade att kabelvindan vi har liggande skulle bli en bra mall. Jag vill ha locket lite mindre än baljan eftersom den är svagt konisk.

Jag lade frigoliten ovanpå kabelvindan och ristade utmed kanten med en hovkrats. Sedan vände jag på den och mättade in den någorlunda och sågade med vanlig fogsvans runt kabelvindan. Det går fort och lätt men det blir väldigt skräpigt!

I och med att frigolitlocket är något mindre än baljan flyter det ovanpå vattenytan. Det betyder förstås att det är fastfruset utmed kanten på morgonen – men med en vattenkanna full med varmvatten är det snabbt fixat. Och en kanna varmvatten vill jag ju ändå slå i på morgonen.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *