Grålle upplever landsbygdsdramatik

10407877_10205541905380626_7316768868065838046_n

Idag blev det nästan lite väl spännande för Grao. Jag longerade honom på ridbanan och han hade rätt mycket energi. När vi hållit på en stund brakar det till i häcken som är utmed ridbanan. Grao som är precis intill häcken när det sker blir förstås rädd, och jag får ta tag i honom för att få stopp. När jag vänder mig om för att se vad som hände flyger det upp en tornfalk ur häcken. Den jagade sparvar… Den flög upp och satte sig sedan på uppsittningspallen  som står på ridbanan, så det var inga problem för mig att artbestämma – jag har bara sett tornfalk på så nära håll en gång innan tror jag, det var inte många meter bort!

Kameran hade jag ju förstås inte med, så bilden är tagen vid ett annat tillfälle – och på betydligt längre avstånd.

Jag tycker rovfåglar är mycket fascinerande och är glad åt att vi har så många arter omkring oss här. Jag ser regelbundet glador, ormvråk, börringevråk, tornfalk, lärkfalk, kärrhök och då och då duvhök och såväl kungsörn som havsörn. De får gärna jaga i vår trädgård, men kanske inte när jag jobbar hästarna. Deal?

1 kommentar

  1. Ojoj, stackars Gralle! Visste inte att du var sa intresserad av rovfaglar… Da kan jag verkligen rekommendera att du pallrar dig till Northumberland och ar med pa jakten dar, sooner rather than later som man sager, for min mamma ar 74 nu och lar inte halla pa hur manga ar till som helst! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *