Valet är gjort

Efter att ha varit på Lövstas hingstvisning i Helsingborg har vi bestämt oss. Det blir Ironman H som blir pappa till nästa föl. Han vann bruksprovet i år och fick lovord från testryttarna. 

Det innebär att vi väljer en häst som vi uppfattar som mycket bra i psyket, mjuk, harmonisk och som ser ut att vara rolig att rida.  Det vi väljer bort är ju möjligheten att registrera in fölet i hannoveranerförbundet, vilket skulle ge Amelia Elit.

Valet var både lätt och svårt. Vi gillar verkligen Ironman, men vi hade ju bestämt oss för att använda en hannoveranergodkänd hingst. Men då vi helst inte vill importera sperma tyckte vi helt enkelt inte att vi hittade någon som fyllde våra kriterier lika bra och som dessutom stod i Sverige.

Ironman ägs dessutom av min förra tränare, Anette Christensson. Hon har tränat Amelia i många år och känner väl till henne. Vi har tillsammans diskuterat för- och nackdelar med den här matchningen. Med det avelsmål vi har – en trevlig och harmonisk dressyrhäst som passar hobbyryttare med tävlingsambitioner i dressyr – tror vi att det är rätt val. Vi stärktes i det när vi såg hur bra han hanterade situationerna under hingstvisningen. Han är reaktiv, men reagerar med nyfikenhet och inte panik. En fyraåring som mycket väl hanterar arena och publik helt enkelt. Ett bra exempel var när han skulle gå ut från ridhuset genom gången  – han tittade till, sträckte på halsen för att se bättre och gick.

Vi ser verkligen fram emot att se resultatet.

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Hej!
    Vet inte om du redan gjort det, men jag fick föl e. Ironman H 2018 och reggade i Hannoveraner 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *