Göteborg levererar – igen

I augusti levererade Göteborg till hästfolket och bjöd EM i hoppning, dressyr, para och körning. Det var fina tävlingar och svenska framgångar. Den här helgen har Göteborg levererat igen, om än i något mindre skala.

Göteborgs Fältrittklubb arrangerade sin första WE-tävling någonsin, och gjorde det grymt bra! Det märks att de har arrangörserfarenhet i andra grenar, och att de läst in sig på sin nya gren bra. Ett extra plus får vi ge till alla de supertrevliga funktionärerna och att de lyckats locka dit en för dessa sammanhang rejäl publik. Ett mycket uppskattat inslag var de två shetlandsponnyerna som utan ryttare visade alla banor för publiken, samtidigt som speakern förklarade. På banan var det massor med fina växter, vilket gav en extra känsla av klass till de utmärkta banorna med lagom avvägda svårigheter inbyggda.

Även sportsligt var det fina tävlingar. I den högsta klassen, svår klass, var det fyra startande – och alla fyra levererade mycket bra ridning. Tävlingen blev jämn och det var spännande ända till slutet. Sånt här vill vi se mer av!

Jag satt på fel läktare när det var prisutdelning! Jag tröstar mig med att det är en helt GDPR-säker bild, hästrumpor är nog inte att betrakta som personuppgifter 😀

Som grädde på moset var ju vädret helt fantastiskt. Jag körde hemifrån vid 5.30 med en vacker soluppgång i ryggen. När jag lämnade Göteborg vid femtiden visade biltermometern på 20 grader i skuggan. Jag stannade i Kungsbacka och gick och satte mig på en uteservering och åt. Det tog ju lite mer tid än att stanna på vägen och äta i all hast, men med så fint väder var det värt det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *