Snogeholmsrundan – en recension

Jag tänkte att jag skulle skriva en recension även av snogeholmsrundan, den ridslinga vi rider allra oftast. Jag använder samma skala och kriterier som jag gjorde för björkarundan.

För ridbarhet får Snogeholm nästan full pott, en svag femma. Underlaget är varierat med mjuka stigar, skogsvägar och mycket sandmark. Det finns ett par ställen där det kan vara lite blött, men för något år sedan ändrades sträckningen så man slapp de sämsta ställena. Det som ändå drar ner lite just nu är att en av de fina sandvägarna där vi har kunnat galoppera över en kilometer har fått grov kross på sig. Troligen ska de köra skogsmaskiner där, men för hästarna är det jättetrist underlag. Längden är ca 9 km, vilket är lagom långt – det perfekta intervallet är 8-12 km tycker jag.

Naturupplevelsen ligger också högt. Slingan går genom lövskog och lärkskog, och på flera ställen är det fin utsikt, bland annat över Sövdesjön. Ofta ser vi vilt, mycket hjortar och en del vildsvin och rovfåglar. Här landar jag faktiskt på en femma.

Infrastrukturen är inte lika lyxig som vid Björka. Det är bra att det finns en särskild hästsläp-parkering, men synd att många vanliga bilar väljer att parkera där. Det finns massor med parkeringar för personbilar på området, flera ganska nära hästsläp-parkeringen. Därför känns det lite synd när en personbil står och tar upp en släpficka. Slingan är rätt bra utmärkt, men det finns några ställen där det finns risk att missa en avfart. En svag fyra blir betyget här.

Totalbetyget blir ändå bra, 4,5 med häng på femman. Det är bara några detaljer som skulle kunna vara bättre.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *