Grao dejtar

Igår red vi snogeholmsrundan ihop med en kompis och hennes sexåriga sto Hoppsan. Tyvärr tappade Xipo en sko efter ett par kilometer, och eftersom han trampat sig lite fick han vända tillbaka. Det blev alltså Grao och Hoppsan som fortsatte själva. Först tyckte Grao det var lite märkligt att bara lämna Xipo, men efter ett tag insåg han att det ju var han som var den som kunde Snogeholm nu. Han visste ju precis! Så han visade Hoppsan allt som fanns, talade om var man skrittar och var man travar och var man galopperar. På det hela uppförde han sig hur perfekt som helst. Hoppsan har dessutom spanat in Grao innan, eftersom de tränat dressyr efter varandra, så hon lät honom hållas.

De trivdes så bra ihop att de bestämde att de skulle ta en skogspromenad idag igen, bara de två. Och så mattarna förstås. För att få lite variation åkte vi till Björka och red den rundan. Grao insåg genast att ska man gå på skogspromenad med en tjej blir det lite fånigt om man sjåpar sig. Direkt när vi suttit upp tog han kommandot och sa: Jag går först, du behöver bara följa mig. Jag tar hand om allt! Jag försökte förklara att han inte nödvändigtvis behövde ha en så portugisisk kvinnosyn, men att det ju var bra att han uppförde sig. Hhhhrmpf, svarade han, jag går alltid så här. Faktiskt.

Hoppsan och Grao fick en jättefin promenad med blandade gångarter. I slutet släppte vi på dem riktigt ordentligt i galopp. Vi flög fram!. Hoppsan är ju hopphäst och inte den som är den, hon drog på rejält och Grao fick ligga i för att hänga med. Hans kraftfulla galopp i full fart är verkligen härlig att sitta på.

Grao sa till mig att han kan tänka sig fler dejter. Jag sa att han får vänta och se om Hoppsan bjuder ut honom igen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *