Grao, jag och massor med hjortar

Idag åkte Grao och jag till skogen själva direkt efter vår frukost. Vi kom iväg ungefär 8.30 och körde i en jättevacker soluppgång. Prognosen sa ju att det skulle vara fint på förmiddagen men sen regna på eftermiddagen, så det var bäst att passa på. Vi klarade oss också utan regn, det kom när vi körde hem, även om det inte heller var någon sol.

Vi tog samma runda som förra gången vi var själva i skogen. Den är dessutom nästan samma som den vi tog gången innan. Grao är ju jätteduktig på att gå ensam men han tycker det är rätt skönt att känna igen sig, så jag väljer att ge honom den tryggheten. Dessutom är det här en toppenbra runda, ca 15 km lång och stora möjligheter till galopp. Jag tror vi galopperar en dryg tredjedel av sträckan, och travar en hel del också. Hela rundan tar ca 80 minuter, precis lagom.

Vi fick en jättefin söndagförmiddag i skogen. Normalt är det en hel del folk ute, särskilt på vissa sträckor, men idag var vi nästan ensamma. Däremot hade vi sällskap av hjortar. Nästan hur många hjortar som helst faktiskt. Grao har inga problem med dem, han reagerar bara om de hoppar fram väldigt plötsligt. Ibland undrar jag om han till och med tycker att de är lite intressanta, han tittar och kan tänka sig att springa lite med dem också.

När Grao och jag rider ut själva är grundfördelningen att jag bestämmer väg och han bestämmer gångart och tempo. Jag kan dock lägga in veto när underlaget eller omständigheterna inte tillåter det tempo han tycker är lämpligt. Han å sin sida tycker att jag väljer rätt väg när jag väljer samma väg, så han har inget emot mina vägval. Gott samförstånd med andra ord.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *