Måluppföljning 2020

Så här dags är det bokslutstider, och här handlar det ju i första hand då om mina tränings- och tävlingsmål för året. För ett år sedan satte jag upp följande mål för 2020:

Sammanfattning av mål för 2020:
Tävlingsmål: Debutera Msv C och rida på godkänt resultat (60%)
Guldkantsmål tävling: Få 70% eller mer i Lätt A
Träningsmål: Befästa byten
Guldkantsmål träning: Passage

När det gäller tävlingsmålen är det ju bara att konstatera att det gick åt skogen. Jag hann rida ett fåtal tävlingar, och gjorde några helt ok starter i Lätt A, med resultat på sådär 64-67%. En bra bit från mitt guldkantsmål om 70% alltså (och då räknar jag inte min seniorcupsstart på 75,5%, där var det ju poängen för min musik som höjde oss över 70%, även om jag fick till bra ridning också). Jag är inte jättebesviken över detta. Att hamna på de poängen på tävling kräver att allt stämmer, att jag har tävlat regelbundet så jag fått bort den värsta tävlings-spänningen och dessutom vågar jag säga – lite tur. Hade jag från början vetat att det handlade om 3-4 starter totalt i år hade jag sagt att sannolikheten för att nå målet var obefintlig.

Jag har inte heller startat Msv C. Ett skäl har varit att jag ville rida seniorcupen, och den blev flyttad från våren till hösten. Där får jag inte vara med om jag startat Msv C. Jag hade ett tag en plan att starta helgen efter sista cupdeltävlingen, men det hann bli tävlingsstopp innan dess. Dessutom fick vi ju själva lite bekymmer med kolik och operation och sånt.

Träningsmålen har vi ju istället kunnat jobba mer med. Med bytena var vi på rätt spår under våren. Sedan tog vi en paus under sommar och höst eftersom planen ändå var att tävla klasser utan byten. När vi tog upp dem igen för några veckor sedan kunde jag konstatera att vi inte här helt i hamn med målet att kalla dem befästa, men det börjar närma sig. Rider jag på topp är alla rena. Men eftersom jag inte gör det hela tiden får vi då och då ett orent byte. Oftast byter han på hjälpen bak och är ett eller två språng efter fram. Jag tror att det beror på att jag då låser nya innerbogen med tygeln, troligen för att jag upplever att han kastar sig iväg framåt. Jag jobbar just nu mycket med detta på träningarna och börjar hitta sätt att hantera det. Ett mål som alltså inte är till 100% uppfyllt, men ändå hyfsat nära.

Det sista målet är å andra sidan ett vi klarat med den glans som anstår ett guldkantsmål! Jag kan absolut säga att vi numera rider en passabel passage – och emellanåt är det faktiskt en riktigt högkvalitativ passage. Även övergångarna börjar bli bättre, även om det kan hacka lite där ibland. En stor guldig bock sätter vi på den!

För WE valde jag att inte sätta upp några specifika mål, utan jag bestämde mig för att träna vidare på hemmaplan och även åka iväg och rida på andra banor när tillfälle gavs. Vi har gjort det, och även ridit och filmat de flesta av sommaren WE-utmaningar på Facebook – nästan alla på Msv nivå.

Nästa år då?

Jag har inte riktigt bestämt mig där än, mer än att jag låter målet att starta Msv C ligga kvar ett år. Resten återkommer jag med inom kort.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *