WE-träningar i Lye

När några gotländska ryttare hörde att jag skulle till Gotland frågade de om jag ville hålla WE-träningar när jag ändå var här. Det är klart jag ville! Det är jätteroligt att ha träningar och träffa nya ekipage. Extra roligt den här gången var att träningarna hölls i Lye ridhus. Min pappa är uppvuxen i Lye, och hans äldre syster tog sedan över deras föräldrahem, så även jag har tillbringat somrarna tillsammans med kusinerna här. Det var i Lye jag började rida, på kusinernas russ.

Ridhuset är dessutom riktigt häftigt. Det är en kombination av tält och träridhus, en variant som jag inte sett innan. Då hela den bortre kortsidan var av vindnät så var klimatet därinne riktigt behagligt, bättre än i de flesta ridhus på sommaren. Dessutom antar jag att vindnätet gör att tält-presenningen inte fladdrar och slår särskilt mycket. Det både blåste och regnade ute under tiden jag höll lektioner, och det märktes knappt alls därinne.

Jag hade tio ekipage med olika bakgrund och typ av hästar, flera av dem hade ridit tornerspel innan och de flesta hade i alla fall provat WE någon gång. Dagen avslutades dessutom med en Pay & WE, som Kristina Alderheim dömde, och Ulrik ritade banan till. Det sades att det var den första någonsin på Gotland.

 

2 kommentarer

  1. Vad roligt att läsa, ridhuset är fortfarande i full gång och WE har vi nästan varje vecka. Tack för ditt besök hos oss och välkommen tillbaka 🙏😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *