Blött

Nu är vi hemma från Gotland, och vi kan konstatera att här har det regnat. Det var drygt 40 mm i mätaren när vi kom hem sent på kvällen och dagen efter hade det kommit 17 mm till. Ridbanan var blöt, alla blommor var blöta och hästarna leriga. Blommorna på innergården måste jag binda upp. Ridbanan torkar tack och lov snabbt, den är redan jättefin.

I morse skulle vi åka till Julia och träna. Jag fick jobba hårt för att sanera min leriga häst. Pälsen går ju an, men manen…  Han hade verkligen gnuggat in lera i hårbotten. Träningen var som vanligt bra. Grao gick på bara några minuter från att inte våga gå i närheten av staketet till fållan till att faktiskt gå in i den och gå runt riktigt fint – först i skritt och sedan i trav. Ulrik fick förstås arbeta med den i galopp. De gjorde fållan och bytena riktigt bra, nu är det bara halvpiruetterna som måste vässas.

Vi red även enkelslalom på diagonalen. Grao klarar ju den i galopp när den står på en långsida men på diagonalen valde jag att bara arbeta i trav, det är nyttig träning det med.

För Grao är de här träningarna fortfarande inte så mycket träning utan mer ”jag hänger med min kompis Xipo som ska träna”. Men det är roligt att se hur han gått från att vara tokspänd och nervös för allt till att jobba på riktigt fint även på bortaplan. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *