Lugnt och fint på banan

Sol, vindstilla och ett par minusgrader, idag är det riktigt härligt ute! Nackdelen är att ridbanan frusit, men det är egentligen ingen större katastrof. Grao och jag ägnade dagen åt ett 40 minuter långt och mycket konstruktivt pass helt i skritt. Jag har ju tidigare flera gånger skrivit om hur bra jobb man kan göra i skritt, senast nu i somras.

Dagens arbete handlade om skolor i skritt, på en hand. Jag har inte ridit jättemycket på en hand, men då och då testar vi lite. I svår klass WE rids allt på en hand, så det skadar inte att börja träna. Då rider man oftast på ett stångbett av något slag, men jag rider än så länge på ett helt vanligt tränsbett. Vi växlade mellan volter, öppnor, slutor, diagonalslutor, bakdelsvändningar och framdelsvändningar. Att växla mellan olika skolor med samma böjning är inga större problem, men omställningar är lite svårare på en hand. Övningen som finns i nya Msv B:1, med öppna utmed långsidan, två halvvolter över ridbanan och sluta i andra varvet utmed andra långsidan är en jättebra övning för att träna på det. Även vanliga serpentiner är perfekta för att träna omställningen.

En bra sak med att rida på en hand är att jag verkligen måste vara noga. Vissa saker blir nästan bättre än på två händer, just för att jag måste ha stenkoll på min sits och min hjälpgivning och det märks direkt när jag inte har det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *