Bättre än man kan tro

Dagens tävling är jag mer nöjd med än vad resultatlistan visar. Jag var jättesist i båda klasserna. Så, nu är det sagt, över till det som gör att jag ändå är lite nöjd.

Framridningen till Lätt Bn var för det första riktigt bra. Jag sa till min medhjälpare att ”om det går dåligt på banan, påminn mig om hur fin han var på framridningen”. Vi har ju inte alltid haft sådär fina framridningar, så bara det var en stor seger.

I programmet i Lätt B kämpade vi en hel del med att hitta en tvåtaktig gångart någonstans i registret mellan passage och sken. Vi lyckades inte. Rätt mycket av traven gick i någon slags trav med passageanslag och när jag tryckte fram hittade vi inga nyanser. Jag är däremot jättenöjd med våra travlängningar, som ju i Lätt B görs i lättridning (valfritt, men självklart väljer jag det). Även i galoppen kämpade vi en del med att hitta takt och tempo, och dessutom fick vi ett omslag i ena galoppökningen. Resultatet blev 61,3%.

Inför Lätt A:3 fick vi ytterligare en bra framridning, jag valde dessutom att rida fram rätt kort eftersom klasserna låg nära varandra. Inne på banan är min upplevelse att jag fick ett av de mest harmoniska och ridbara Lätt A:3 jag någonsin ridit. Nu hittade vi traven, och även högergaloppen var riktigt bra. Vänstergaloppen hade vi tyvärr lite strul med, och det kostade många poäng. Men det som kostade oss allra mest tror jag var att vi inte fick några högre poäng alls. Vi fick två sjuor, och sen massor med 6,5, men desutom ett gäng missar då. Det resulterade i 61,8%, inte något toppresultat det heller.

En skillnad mot tidigare tävlingar som jag ändå är väldigt glad för är att jag uppfattade honom som ridbar och känslig även när han var spänd. Grao kan ju växla mellan totalt okänslig/okontaktbar till hypersensitiv, och nu låg han mer åt det hypersensitiva hållet. Det blir på det hela rätt svårridet,allt är lite överkänsligt så att säga, men är ändå så mycket bättre än okontaktbar. Mer hänger förstås på hur väl jag rider, och alla mina missar blir jättetydliga. Men det är ju ett mycket bättre läge att arbeta ur ändå.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *