På spåret

De senaste två ridpassen har varit förberedelser inför morgondagens tävling. Igår drog jag upp en medellinje och satte dessutom ut pottor att rida mellan. Nu skulle vi minsann få raka uppridningar på medellinjen. Minns ni att det ”förr” alltid fanns en markerad medellinje när man tävlade. Jag minns faktiskt inte när den försvann, men det borde ha varit sådär 15-20 år sedan. Jag har många gånger gått med kratta, skrapa eller liknande och dragit upp medellinjer när jag varit funktionär i alla fall!

Medellinjen var i alla fall en bra hjälp för mig för att hitta rätt. Jag har en tendens att vända lite för tidigt och hamna vid sidan av linjen. Det blev ju extremt tydligt nu. Jag passade även på att använda medellinjen för att få exakt tio meter stora volter. Jag insåg att det var ett utmärkt hjälpmedel och ska försöka komma ihåg att göra det fler gånger. Det är ju dessutom väldigt enkelt gjort.

Idag var vi och red öppen bana på tävlingsplatsen. Grao tog det hela förvånansvärt bra, och jag red igenom Lätt A:3, det högsta programmet jag rider, utan något drama. Jag höll dock kraven på honom ganska låga för att inte orsaka onödig spänning idag. Om han känns fin imorgon höjer jag troligen ribban lite högre. Det stod tre domarbord i ridhuset, det kommer ju även vara högre klasser med tre domare, och av någon anledning var det högraste domarbordet det som var riktigt skumt. Vi hade lite problem att rida mot det först, och i programmet har vi en galoppökning rakt emot det. Därför fick vi lägga lite extra energi på det hörnet. Han var ju aldrig helt avslappnad, men i alla fall hyfsat ridbar – det är jag mycket nöjd med i dagsläget.

Nu är vi preppade och laddade inför morgondagen! Det är ju jättelänge sedan vi tävlade, så jag är beredd på att det kan bli problem. Sist jag tävlade var faktiskt just här, och då tog jag mig inte igenom Lätt A:3, jag fick utgå. Målsättningen nu är att fullfölja, men såklart vill jag göra det bra också. Helst!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *